informatief

In de ban van de paus NPO 2, 21.20-22.00u.

Paus Franciscus gaat op bepaalde vlakken helemaal met zijn tijd mee. Zo kondigde hij afgelopen maart op Twitter – waar hij 9,6 miljoen volgers heeft – aan dat hij voortaan ook via fotoapp Instagram te volgen is. „I am beginning a new journey, on Instagram, to walk with you along the path of mercy and the tenderness of God.” Franciscus is op best veel vlakken vernieuwend bezig, niet alleen met een slimme social media strategie. Hij ging met de bezem door het Vaticaan, pakte corruptie en zelfverrijking aan en zette zich in voor armen en daklozen. In de nieuwe vierdelige serie In de ban van de paus gaat EO-boegbeeld Andries Knevel op onderzoek uit. Wie is Franciscus? En hoe heeft hij het imago van de katholieke kerk weten te verbeteren? Hij spreekt in de eerste aflevering met Franciscaan Loek Bosch, priester Antoine Bodar en Vinicio Riva, een de man met de ernstige huidaandoening die publiekelijk omhelsd werd door Franciscus. Knevel heeft de paus zelf niet weten te strikken voor een interview, die eer was er in Nederland alleen voor daklozenkrant Straatnieuws, in een samenwerking met Trouw.

    • Auteur Onbekend