‘Hooggeplaatste IS-strijder opgepakt in Duitsland’

De identiteit van de arrestant is niet bekendgemaakt.

Duitse politieagenten.
Duitse politieagenten. Foto Julian Stratenschulte / dpa / AFP

Een speciale eenheid van de Duitse politie heeft vorige week vrijdag een man gearresteerd van wie wordt vermoed dat hij een hooggeplaatste strijder bij terreurgroep Islamitische Staat is. Dat meldt persbureau dpa dinsdag. De 24-jarige Syriër werd opgepakt in het zuidwestelijk gelegen Mutterstadt.

De identiteit van de arrestant is niet bekendgemaakt - en dus ook niet welke positie hij binnen IS zou bekleden. De politie zou hem op het spoor zijn gekomen na een tip van een gedetineerde in de gevangenis van Gelsenkirchen.

De man zou volgens dpa in verband gebracht worden met mogelijke dreigingen bij voetbalwedstrijden in de Bundesliga. Over wat voor dreigingen het betreft, werd verder niet uitgewijd. De competitie gaat op 26 augustus weer van start.

Bij de arrestatie werkten eenheden van de korpsen van deelstaten Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen samen.

De ligging van Mutterstadt, waar de man werd opgepakt:

    • Casper van der Veen