Hockey

Mannenploeg na 7-0 winst op Canada zeker van kwartfinale

De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdag hun derde wedstrijd in het olympisch toernooi gewonnen. Tegen Canada werd het eenvoudig 7-0. Nederland staat na met zeven punten tweede in poule B, achter Duitsland dat drie krappe zeges op rij noteerde. Beide landen zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales. Seve van Ass opende in de negende minuut de score uit een strafcorner. In het tweede kwart bracht de strafcorner opnieuw uitkomst. Mink van der Weerden sleepte de bal feilloos in de hoek. Hertzberger tilde Oranje vervolgens op slag van rust naar 3-0. In het derde kwart was het opnieuw Hertzberger die scoorde. In het vierde kwart tilde Oranje via tweemaal Van der Weerden en eenmaal Kemperman de eindstand naar 7-0. (ANP)

    • Maarten Scholten