Frank de Boer nieuwe trainer van Internazionale

De komst van de oud-trainer van Ajax hing al een tijd in de lucht. De Boer volgt Roberto Mancini op, die maandag vertrok.

Trainer Frank de Boer tijdens een training van zijn vorige club Ajax. Foto ANP/Remko de Waal

Frank de Boer is de nieuwe trainer van de Italiaanse voetbalclub Internazionale. Dat heeft de club dinsdag naar buiten gebracht. De Boer volgt daarmee Roberto Mancini op, wiens ontslag Inter maandag bekendmaakte.

De Boer (46) tekent een driejarig contract in Milaan. Vandaag om 14.00 uur volgt de persconferentie waarin De Boer zal worden gepresenteerd. Naar verwachting zal de technische staf worden gecomplementeerd door de Nederlanders Orlando Trustfull, Michel Kreek, Alessandro Schoenmaker en Italiaan Michele Santoni.

Tekst loopt door na de tweet.

Twitter avatar Inter F.C. Internazionale Frank #deBoer è il nuovo allenatore dei nerazzurri. Conferenza alle 14: https://t.co/awSrJzYGqw #WelcomeFrank #FCIM https://t.co/I2uBo9FGHU

De Boer vertrok in mei bij Ajax, nadat de Amsterdamse club de landstitel tijdens de laatste competitieronde verspeelde aan PSV. In 5,5 seizoenen tijd werd Ajax onder leiding van de oud-international vier keer kampioen.

Lees ook: De Boer bij Inter? Interessant en gecompliceerd.

Weinig ruimte voor investeringen

Inter speelt zijn eerste wedstrijd op zondag 21 augustus uit tegen Chievo. De Milanezen eindigden vorig jaar vierde in de Italiaanse competitie, waardoor ze kwalificatie voor de Champions League misliepen. Wel doen ze mee aan de Europa League.

De club uit Milaan staat wegens financieel wanbeleid onder toezicht van de Europese voetbalbond UEFA, waardoor het beperkte middelen heeft om in nieuwe spelers te investeren.

    • Guus Ritzen
    • Etienne Verschuren