dramaserie

Chicago MedFOX, 22.00-22.55u.

Producent Dick Wolf is een Amerikaanse tv-veteraan die in een flink tempo dramaseries blijft afleveren. Hij is verantwoordelijk is voor onder meer Law & Order (1990 - 2010) en zijn vele spin-offs. De nieuwste versie, Law & Order: True Crime, lift mee op het succes van Making a Murderer en American Crime Story. Daarnaast lanceert hij de laatste jaren series die zich in Chicago afspelen. Na Chicago Fire (brandweer) en Chicago P.D. (politie) is een ziekenhuis de logische volgende stap. Chicago Med gaat over het Chicago Medical Hospital, een van de drukste ziekenhuizen van de stad. In de eerste aflevering wordt de nieuwe spoedafdeling ingehuldigd. Maar het ziekenhuis vult zich al snel met gewonde mensen na een crash van een ontspoorde metro. Dokter Connor Rhodes (Collin Donnell) is bezig met zijn eerste werkdag en kan meteen aan de slag, net als de ambiteuze stagiare Sarah (Rachel DiPillo), De bekendste kop in de serie is die van karakteracteur Oliver Platt (The Big C, Fargo). Hij speelt het hoofd van de psychiatrische afdeling. Volgens de critici een degelijke serie, maar niet veel meer. Seizoen 2 is al aangekondigd.

    • Auteur Onbekend