Door dit scherm kun je nooit meer meelezen met de appjes van je treinbuurmeisje

Het is niet lastig om mee te kijken op de smartphone van een onbekende. Denk aan een volle trein: je ziet iemand z’n timeline van Facebook doorscrollen, een ander is Instagram aan het checken en de jongen naast je is een mail aan het lezen. En als je een beetje vanuit je ooghoeken naar het scherm van je buurmeisje kijkt, zie je precies waarover ze aan het appen is. Altijd al irritant gevonden? Op crowdfundingsite Kickstarter kun je nu ‘Peek Screen’ kopen: een cover voor het scherm van je iPhone van getemperd glas. Zolang je de telefoon verticaal voor je houdt kunnen mensen links en rechts niets lezen. Draai je ’m in landscape-modus, dan kunnen anderen wel meelezen. Het scherm wordt ietsje donkerder (87 procent), maar volgens de makers heb je daar geen last van. Je kunt de cover eenvoudig op het bestaande scherm van je iPhone plakken. Helaas dus niet voor Android-telefoons.

    • Charlotte van ’t Wout