Terug van zomervakantie en direct in vorm: de Goal van het Weekend

Terug voor een nieuw seizoen na een zomer van Higuaín, Pogba en natuurlijk Zlatan, wiens megatransfers bijna doen vergeten dat Portugal het EK won.

De wenkbrauwen gingen omhoog bij het bedrag dat Juventus neerlegde voor Gonzalo Higuaín; vriend van deze rubriek. Gelukkig heeft hij tijdens zijn transfersoap goed op zijn gewicht gelet, zo bleek zondag in de oefenpot tegen West Ham United. Op diezelfde dag werd Paul Pogba een nog duurdere, of liever de duurste voetballer op deze planeet: met de centen voor Mino Raiola erbij naar verluidt een prijskaartje van 140 miljoen euro. Zonder Pogba won Manchester al wel de Engelse supercup waarin Zlatan de winnende maakte.

Over naar de orde van afgelopen weekend. Vincent Janssen, die toch ook geen kinderachtige transfer maakte, bekroonde een prima voorbereiding met opnieuw een goal voor Tottenham Hotspur in de met 6-1 gewonnen pot tegen Internazionale. In Nederland wordt al voor ‘het echie’ gespeeld en Gaston Salasiwa van Almere City greep dat aan voor een Robben-achtige goal. En Nick ‘Nikinho’ van der Velden verliet Willem II voor Dundee United waar hij een soort van Dennis Bergkamp uit 1998 blijkt:

3. Tan Ruyin (China)

Spelend voor Guangdong Lottery in de Chinese Super League voor vrouwen verdiende ze een plekje in de olympische ploeg. Zondag bleek Zuid-Afrika een fijne tegenstander (2-0) om de nederlaag van woensdag tegen Brazilië (3-0) te verwerken. En ach, waarom dan niet gewoon met wat branie spelen?

2. Federico Mancuello (Flamengo)

Deze Argentijn wordt met een knipoog naar een sterspeler van Borussia Dortmund ook wel eens Mancu Reus genoemd, of Super Man-cuello. Leuk. Haalde de voorselectie van het Argentijnse elftal dat deze zomer de Copa America speelde maar redde het niet tot de laatste 23 namen. Dus gewoon maar weer ballen bij Flamengo en dat ging dit weekend heel behoorlijk:

1. Erick Gutiérrez (Mexico)

Ook weer van de Olympische Spelen, waarop de 21-jarige Erick zondag tegen Fiji (5-1) vier keer scoorde voor Mexico. De laatste was de mooiste; een doelpunt dat je durft te maken als je na reeds drie keer scoren aan alles voelt dat dit jóuw dag is. Thuis, waar de Mexicaanse competitie gewoon door loopt, deed Aviles Hurtado (Tijuana) eveneens iets aardigs. Al is het wel goed kijken wát precies. Maar het was de dag van Erick Gutiérrez in het shirt van de regerend olympisch kampioen:

    • Jules Seegers