PSV na rust langs Utrecht in tactisch steekspel: 2-1

PSV had een tactische ingreep nodig om zaterdag van FC Utrecht te winnen. Na rust herstelde PSV de 1-0 achterstand: 1-2. De landskampioen kwam in de eerste helft amper aan voetballen toe en mocht van geluk spreken dat het bij rust maar 1-0 achterstond. Sébastien Haller kopte raak na klungelig optreden van PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin. Bij FC Utrecht domineerde vooral Yassin Ayoub. De 22-jarige middenvelder was sinds april uitgeschakeld met een liesblessure, eind juli sloot hij pas weer aan bij het eerste elftal. Met technische hoogstandjes was hij een plaag voor PSV.

In de rust greep PSV-trainer Phillip Cocu in, hij wisselde vleugelspeler Steven Bergwijn voor verdediger Daniel Schwaab, 4-3-3 werd een 5-3-2-formatie.

Na rust was PSV ook niet overtuigend, maar de twee schoten op doel belandden wel beide in het doel. Davy Pröpper scoorde kort na rust. Invaller Gastón Pereiro maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer.

Verder viel tijdens dit eerste eredivisieweekend vooral Willem II-Vitesse op. In de eerste helft flitste Vitesse langs Willem II, met een 0-4 ruststand tot gevolg. De eerste treffer van Vitesse kwam op naam van Ricky van Wolfswinkel. Na omzweringen in Portugal, Engeland, Frankrijk en Spanje is de spits terug in Nederland. Na rust deed Willem II nog iets terug (1-4).

FC Twente begon het seizoen zaterdagavond met een pijnlijke 2-1 nederlaag thuis tegen Excelsior. (NRC)

    • Steven Verseput