Presidentsrace VS

Vijfde, onbekende kandidaat doet gooi naar het Witte Huis

In de strijd om het Witte Huis heeft zich maandag een nieuwe, voor veel Amerikanen compleet onbekende kandidaat gemeld. De 40-jarige conservatief Evan McMullin gaat als onafhankelijk kandidaat meedoen aan de presidentsverkiezingen begin november. Dat heeft de oud-terreurexpert van de CIA maandag verklaard. McMullin heeft geen bestuurlijke ervaring. Tot voor kort was hij beleidsdirecteur van de Republikeinse Partij in het Huis van Afgevaardigden. Hij was in het verleden mormoons missionaris in Brazilië. De uit Utah afkomstige McMullin is ongehuwd. Hij is de vijfde kandidaat naast Donald Trump (Republikeinse Partij), Hillary Clinton (Democratische Partij), Gary Johnson (Libertaire Partij) en Jill Stein (Groene Partij). (Reuters, AP)

    • Etienne Verschuren