Levendig samenspel tussen piano en saxofoon

De laatste jaren van zijn leven speelde de in 2010 overleden jazzpianist Hank Jones regelmatig met jazzsaxofonist Joe Lovano, nu dé grote tenorist op het label Blue Note. Werden aanvankelijke keurige muzikale beleefdheden uitgewisseld, vaak was er een moment dat een warmgedraaide Jones een verkennende intro begon waar Lovano met levendige, muzikale betogen op reageerde. De chemie tussen die twee musici is eens gevangen in een set op het Newport Jazz Festival in 2005. In een live-registratie, met George Mraz op bas en Lewis Nash op drums, hebben Lovano en Jones een diep communicatief samenspel. Met elegante intro’s hees Jones de saxofonist in het zadel voor een bluesy ‘I’m all for you’. Andersom uit Lovano grote bewondering voor de pianist die rust bood waarover solisten uitbundig los konden gaan.

    • Amanda Kuyper