JudoOok in Rio blijft Dex Elmont zonder medaille

Dex Elmont zal verder door het leven moeten gaan zonder olympisch eremetaal in zijn prijzenkast. De 32-jarige judoka uit Haarlem – Europees kampioen van 2014 – nam maandag in zijn achtste finale tegen de Hongaar Miklós Ungvári (35) bij een gelijke stand in de slotfase echter net even iets te veel risico en verloor. „Dit 

©

Dex Elmont zal verder door het leven moeten gaan zonder olympisch eremetaal in zijn prijzenkast. De 32-jarige judoka uit Haarlem – Europees kampioen van 2014 – nam maandag in zijn achtste finale tegen de Hongaar Miklós Ungvári (35) bij een gelijke stand in de slotfase echter net even iets te veel risico en verloor. „Dit waren mijn derde en mijn laatste Zomerspelen”, treurde Elmont, die in Peking 2008 en Londen 2012 eveneens misgreep. (ANP)

    • Harry Meijer