De punkrocker is van zijn reageerbuizen verlost

Foto Illazilla

Het beste punkrocknieuws van dit jaar komt uit de wetenschap: Milo Aukerman is ontslagen als biochemicus. Wat daar goed aan is? Nu kan de zanger zich ein-de-lijk vol overgave storten op de band die al 36 jaar zijn hobbyproject is: Descendents. Ondanks het slaap-waak-bestaan geldt het Californische viertal als peetvader van de melodieuze punkrock, waarmee bands als Green Day en Blink 182 miljonair werden. Milo groeide uit tot cultheld, de übernerd die de volwassenheid verafschuwde en cafeïneverslaving en winderigheid bezong. Hypercaffium Spazzinate is Milo’s laatste wetenschappelijke ontdekking: een met nieuwe chemische elementen gestookte superkoffie. De zestien shots bevatten alle ingrediënten om de concurrentie weg te blazen – van straffe doppio’s zoals het boos geblafte ‘Feel this’ en ‘Limiter’ tot de mierzoete lattes als ‘Without love’ en ‘Beyond the music’.

    • Frank Provoost