Beleggen

België verbiedt het aanbieden van cfd’s en binaire opties

De Belgische financieel toezichthouder FSMA verbiedt per 18 augustus het aanbieden van binaire opties en contracts for difference (cfd’s) aan niet-professionele beleggers. Dat heeft de FSMA maandag gemeld. Binaire opties lijken op gokken: consumenten moeten bepalen of de koers van een aandeel in een zeer korte periode stijgt of daalt. Cfd’s bootsen het beleggen in aandelen na en bieden consumenten een ‘hefboom’ waardoor ze honderden aandelen tegelijk kunnen kopen. De keerzijde is dat ze bij kleine koersdalingen al hun geld kunnen verliezen. De producten worden in de markt gezet door partijen als Plus500 (sponsor van Atletico Madrid). Voor zover bekend is FSMA de eerste Europese toezichthouder die de producten verbiedt. (NRC)

    • Camil Driessen