Vliegtuigbouwer

Britten doen onderzoek naar mogelijke fraude Airbus Group

De Britse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De Britse fraudewaakhond SFO onderzoekt volgens moederbedrijf Airbus Group mogelijke fraude, omkoping en corruptie rond de verkoop van commerciële vliegtuigen. Het onderzoek richt zich volgens het bedrijf op „onregelmatigheden met betrekking tot consultants van een derde partij”. Airbus Group liet zondag weten mee te werken aan het onderzoek. De luchtvaartgiganten Airbus en Boeing hadden jarenlang een stevige machtspositie . Door aanhoudende problemen bij de productie van nieuwe toestellen incasseren zij echter forse financiële tegenvallers, terwijl de concurrentie uit landen als Canada, Brazilië, Rusland en China zich aandient. (ANP)