dramaserie

De fractie 3NPO 2, 22.40-23.30u.

Opvallend: het derde en laatste seizoen van de politieke dramaserie De fractie (VPRO) is twee weken lang, iedere werkdag, te zien op NPO 2. Producent en schrijver Gijs van de Westelaken vertelde in een interview met de VPRO Gids dat het volledige seizoen eigenlijk ook in zijn geheel op een nieuw digitaal portaal van de publieke omroep (NPO Plus) zou komen te staan, maar die site is nog niet af. Tijd om te wachten was er niet. Terwijl de serie vooral in het eerste seizoen veel verwijzingen naar de actualiteit had, is die aanpak nu losgelaten. Er komt meer drama. „We hebben veel fantasie gebruikt en zijn echt all the way gegaan” aldus Van de Westelaken in hetzelfde interview. We volgen nog steeds de fractieleden van de politieke partij VPN. Tim Snel (Joris Smit) is inmiddels fractieleider van de partij. Er komt echter twijfel over zijn positie, mede omdat naar buiten komt dat hij een relatie heeft met presentatrice Suus (Daphne Bunskoek). Zij moet ondertussen afscheid nemen van haar politieke praatprogramma, iets wat ze niet zal doen zonder een statement te maken. Verder: waar is, na zijn ongeluk, de ontslagen spin doctor Vincent gebleven?

    • Auteur Onbekend