Dopingschandaal

Rusland wel geheel uitgesloten van de Paralympische Spelen

Russische sporters mogen niet meedoen aan de Paralympische Spelen. Dat heeft het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) zondag bekendgemaakt. Bij de Olympische Spelen koos het IOC er juist voor Rusland niet collectief te weren, maar de beslissing over deelname aan de sportfederaties over te laten. Het IPC baseert zich op de conclusie van Richard McLaren dat de Russische staat achter het omvangrijke dopingprogramma in het land zit. Sporters moeten erop kunnen vertrouwen dat ze onder gelijke omstandigheden strijden, aldus het IPC. Rusland heeft 21 dagen om in beroep te gaan, iets wat het volgens het Russische persbureau ITAR-TASS zeker doet. De Paralympische Spelen vinden van 7 tot 18 september plaats. (ANP/NRC)

    • Auteur Onbekend