FOX en KPN bereiken akkoord over sportzenders

De zenders van Fox Sports komen niet in het basispakket van KPN, zoals Fox had gewild.

Toine van Peperstraten tijdens de presentatie van de Winterprogrammering van Fox Sports. Foto Jerry Lampen / ANP

Mediabedrijf FOX en KPN hebben zaterdagavond een overeenstemming bereikt over de doorgifte van de Fox-sportzenders. Dat meldt KPN op zijn website.

Telecombedrijf KPN handhaaft het huidige model van distributie. Dat betekent dat de Fox-zenders niet in het basispakket van KPN komen. Het live kijken van eredivisiewedstrijden blijft slechts toegankelijk voor klanten met een speciaal abonnement. De inzet van FOX in het conflict met KPN was juist dat alle KPN-klanten toegang zouden krijgen tot de wedstrijden, tegen een vergoeding van enkele euro’s per maand. Dat is er dus niet van gekomen.

Al lange tijd aan het steggelen

FOX en KPN waren al langere tijd in conflict over de voorwaarden voor het doorgeven van de sportkanalen. Het plan dat FOX voor ogen had - dat inhield dat alle abonnees Fox Sports zouden ontvangen - leidde volgens KPN tot hogere kosten voor iedereen. Daar was het telecombedrijf op tegen.

    • Guus Ritzen