Dertien doden, zes gewonden bij cafébrand Rouen

Er wordt een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar de brand in een bar in de West-Franse stad.

De bar "Au Cuba Libre" in de Franse stad Rouen. Foto: AFP / MATTHIEU ALEXANDRE

Bij een brand in een bar in de Franse stad Rouen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker dertien mensen om het leven gekomen. Minstens zes mensen raakten gewonden, meldt persbureau AFP. De slachtoffers waren bijna allemaal tussen de zestien en 25 jaar oud.

De brand in de kelder van bar Au Cuba Libre in het centrum van de stad brak uit rond middernacht. Van de zes gewonden is één persoon er zeer ernstig aan toe. Volgens de politie was er geen sprake van een explosie, zo zegt een woordvoerder:

“Er was geen explosie, er zijn kaarsen gebruikt voor een verjaardagsfeestje. Het plafond, gemaakt van het brandbare polystyreen, werd hierdoor aangestoken. De slachtoffers stikten vervolgens in het vrijgekomen gas.”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft gezegd een gerechtelijk onderzoek in te stellen naar de brand, de dodelijkste in meer dan tien jaar in Frankrijk.

De brand vond plaats in de stad Rouen, in het westen van Frankrijk:

Uitvaart priester

In Rouen werd deze week de vermoorde Franse priester Jacques Hamel begraven. De uitvaart in de kathedraal van Rouen werd door duizenden bijgewoond.

De 86-jarige priester werd op dinsdag 26 juli vermoord in de plaats Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen. De daders zijn twee aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat.

    • Etienne Verschuren