Belg gearresteerd voor dubbele moord Hooge Zwaluwe

Bij de schietpartij werden No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak omgelegd.

Leden van motorclub No Surrender verzamelen bij een boot voorafgaand aan de uitvaart van captain Brian Dalfour, die bij de dubbele moord om het leven kwam. Foto ANP/Remko de Waal

De Belgische politie heeft zaterdag de voortvluchtige drugscrimineel Youssef C. aangehouden. De Antwerpenaar wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dubbele moord in het Brabantse dorpje Hooge Zwaluwe in oktober, waarbij No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak werden omgelegd.

Omroep Brabant bracht het nieuws zaterdag naar buiten. Justitie was al langere tijd naar hem op zoek. De Vlaming meent niets met de zaak te maken te hebben en dook onder in Nederland. Hij is de vijfde Belgische verdachte die tot nu toe in de zaak is gearresteerd.

Lees meer over de onderwereldoorlog in het zuiden van Nederland: Oorlog onderwereld gaat zuidwaarts

De advocaat van C. zegt tegen Omroep Brabant dat zijn cliënt maandag wordt voorgeleid aan de onderzoeksrechter in het Belgische Hasselt. De strafpleiter zegt dat hij wil meewerken aan een verkorte procedure voor overlevering aan de Nederlandse justitie.

Ripdeal

De schietpartij waarbij Nadzak en Dalfour om het leven kwamen vond plaats in een vakantiehuisje. Volgens berichten ging het om een zogeheten ripdeal; een deal waarbij drugs afhandig worden gemaakt.

    • Guus Ritzen