Zomervloggers: Tosca en Anita en Spakenburgse Spatlappen

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord, de Robeco Summer nights tot het Wolfeest in Balloo.

We zijn weer handstand overslag door de evenementenladder gebuiteld en raad eens waar we terechtkwamen? In Spakenburg. Het gebeurde wel een beetje per ongeluk, want Annie bleef hangen, ze wilde een vogelnestje maken, en toen kwam ze niet helemaal meer uit de knoop. “Dan gaan we naar Spakenburg”, zei ik. “A, het is niet zo ver weg, hoef je niet zo lang in de auto te zitten in deze houding en B, ze lopen er allemaal een beetje eigenaardig bij daar, dus dan val je niet zo op.”

Dresscode

We gingen naar één van de Spakenburgse Dagen. Wat een uitzinnig feest. Die Spakenburgers weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. En dansen dat ze kunnen daar! De dresscode – op de Spakenburgse Dagen draag je de traditionele Spakenburgse klederdracht - hebben we niet helemaal voor elkaar kunnen krijgen. Ik niet om dat ik geen spatlappen kon vinden, want Annie had ze al van de auto geschroefd. Annie niet om dat ze haar lange rok niet aankreeg, omdat haar benen in haar nek lagen zodat ze op haar handen moest lopen, en ze moest nog filmen ook. Toch heeft ze het weer voor elkaar gekregen, deze zomervlog. Een hoeraatje voor Annie!

    • Anita Janssen & Tosca Niterink