Zeker veertien doden bij schietpartij markt India

Zes aanvallers gekleed in militaire uniformen zouden op de markt om zich heen hebben geschoten.

Een militair van de Indiase veiligheidstroepen houdt de wacht.
Een militair van de Indiase veiligheidstroepen houdt de wacht. Foto Tauseef Mustafa / AFP

Bij een schietpartij op een druk bezochte markt in de Indiase staat Assam, gelegen in het noordoosten, zijn ten minste veertien doden gevallen. Zeker zestien mensen raakten gewond, zo schrijft persbureau Reuters.

Het lijkt volgens de eerste berichten te gaan om zes aanvallers gekleed in militaire uniformen die op de markt om zich heen begonnen te schieten. Ook zouden ze handgranaten hebben gegooid. Een van de aanvallers is door de veiligheidstroepen gedood. De politie trof bij de man een AK-47 en diverse explosieven aan. De andere schutters zijn gevlucht en zouden zich volgens de veiligheidstroepen schuilhouden in een nabijgelegen bos.

Twitter avatar timesofindia Times of India PHOTOS | Terrorists open fire at civilians near Assam’s Kokrajhar area, encounter underway, reports ANI https://t.co/jtEh0G2e1M

Hoewel de gedode aanvaller nog niet geïdentificeerd is, zijn er volgens Indiase functionarissen aanwijzingen dat de actie een daad is van militanten van het Nationale Democratische Front van Bodoland. Die vecht al decennia voor een eigen gebied in de deelstaat Assam. De Bodo’s zijn een inheemse minderheidsstam. In de regio wonen zo’n 33 miljoen mensen, 10 procent van hen is Bodo. Volgens de Indiase rebellen gebruikt de landelijke overheid de grondstoffen in het gebied, maar heeft de inheemse bevolking daar nauwelijks profijt van.

    • Maarten Back