Turnen

Meerkamp Van Gerner in gevaar door blessure

Turnster Céline van Gerner moet vrezen dat ze zondag in de kwalificaties bij de Spelen geen meerkamp kan turnen. Van Gerner, vier jaar geleden in Londen twaalfde in de finale, heeft afgelopen week opnieuw last gekregen van de achillespeesblessure die haar eerder dit jaar al tot een rustperiode dwong. „Het is vorige week behoorlijk verslechterd. Ik kon niet meer afzetten, zelfs amper lopen”, zei ze donderdag na de podiumtraining, waar ze alleen op brug voluit kon gaan. Van Gerner kwam na een voorzichtige oefening op balk nog wel de vloer op, maar liet haar sprongseries achterwege. „Het is balen, heel dubbel ook. Ik ben verder topfit.” Mocht Van Gerner alleen op brug kunnen uitkomen, dan neemt Vera van Pol haar plaats in op balk. Op vloer begint Nederland in dat geval met slechts drie turnsters, het minimale aantal voor een teamscore. (ANP)

    • Frank Huiskamp