Suriname

Zaak Decembermoorden opnieuw opgeschort

Het proces over de Decembermoorden in Suriname is vrijdag opnieuw opgeschort. Dat melden Surinaamse media. De krijgsraad hervatte de zaak voor het eerst sinds 2012. Maar nadat de advocaten van de verdachten aan het woord waren gekomen, schortte de rechter de zaak op tot 30 november. Dan wordt besloten of de zaak wordt voortgezet. Zowel de aanklager als de advocaat van hoofdverdachte, president Desi Bouterse, heeft gevraagd om het proces stop te zetten. De voorzitter van de Krijgsraad noemde dit een fundamenteel verzoek dat diepgaand bestudeerd moet worden. Advocaten van andere verdachten wilden juist dat de zaak werd voortgezet. Voorafgaand aan de zitting werd er in Paramaribo door actiegroep ‘We zijn moe’ gedemonstreerd, maar dat protest werd gesmoord door de ME. (NRC)

    • Toon Beemsterboer