Oliewinning

Zorgen over lozingen afvalwater door NAM

Regeringspartij PvdA en oppositiepartij CDA maken zich zorgen over mogelijke milieuvervuiling in Twente. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil daar weer afvalwater injecteren in lege gasvelden. Het gaat om vervuild water dat ontstaat bij de oliewinning in het Drentse Schoonebeek. De partijen hebben er grote moeite mee dat de NAM de injecties hervat. Zij stelden donderdag vragen aan minister Henk Kamp (Economische Zaken). PvdA-Kamerlid Jan Vos wil weten of de aanvoerbuizen met het giftige afvalwater dwars door een natuurgebied en een waterwingebied lopen. Hij vraagt zich ook af of de NAM over de benodigde vergunningen beschikt. CDA’ers Agnes Mulder en Pieter Omtzigt verwijten de minister dat hij de Kamer niet onmiddellijk heeft geïnformeerd over de oliewinning. (ANP)

    • Auteur Onbekend