NEC en PEC spelen gelijk in eerste eredivisiewedstrijd

NEC en PEC Zwolle kwamen in het Goffertstadion niet verder dan 1-1.

PEC keeper Mickey van der Hart, NEC Nijmegen speler Kevin Mayi. Foto ANP

De eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen is uitgelopen op een gelijkspel. In het Nijmeegse Goffertstadion kwamen NEC en PEC Zwolle niet verder dan 1-1.

PEC kwam in de eerste helft op voorsprong, toen in de 32ste minuut Ajax-huurling Queensy Menig de 0-1 maakte. Na een mooie steekpass van Ted van de Pavert kon Menig doorlopen naar het strafschopgebied van NEC en knap binnenschieten.

De 0-1 van Menig. Tekst gaat verder na tweet.

In de tweede helft kwam NEC langszij door een goal van Duitse spits Reagy Ofosu. De Nederlands-Ghanees Quincy James Owusu-Abeyie, tien jaar geleden een van de grootste beloftes van het Nederlandse voetbal en sinds deze zomer speler bij NEC, startte in de basis. In de 80ste minuut werd hij gewisseld voor Mohamed Rayhi.

Jupiler League

In de Jupiler League won De Graafschap, dat afgelopen seizoen alsnog degradeerde omdat de rechter besloot dat FC Twente in de eredivisie mocht blijven, zijn eerste wedstrijd ruim. FC Eindhoven werd met 4-1 verslagen door de club uit Doetinchem.

Andere wedstrijden

Dit weekend worden er nog acht wedstrijden in de eredivisie gespeeld, met zaterdag onder meer FC Utrecht-PSV. Zondag komen Ajax en Feyenoord in actie, die respectievelijk uit spelen tegen Sparta en FC Groningen.

    • Guus Ritzen