Gezondheid

Duitse gezondheidsinspectie doet aangifte tegen genezer

De Duitse gezondheidsinspectie doet aangifte tegen alternatief genezer Klaus R., die onlangs in opspraak kwam vanwege het overlijden van een aantal van zijn patiënten. De gezondheidsinspectie van de regio Viersen beschuldigt de man ervan niet te hebben ingegrepen toen zijn patiënten na een alternatieve kankerbehandeling complicaties vertoonden.

Klaus R. behandelde de zieker wordende patiënten volgens de gezondheidsinspectie met vitaminen in plaats van de ambulance te bellen en ze over te brengen naar een regulier ziekenhuis. Daardoor zouden de patiënten zijn overleden. Het Duitse Openbaar Ministerie wil dat de licentie van alternatief geneze Klaus R. wordt ingetrokken. En zolang het onderzoek loopt mag hij geen behandelingen meer uitvoeren.

De Nederlandse politie maakte vrijdag bekend samen met de Duitse collega’s een onderzoek te starten naar de gezondheidskliniek in het Duitse Bracht, net over de grens bij Venlo. Want eerder deze week werd bekend dat twee Nederlanders, een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg, zijn overleden na aan behandeling in de gezondheidskliniek. Ook een Belgische vrouw die woonachtig is in Nijmegen, is na een behandeling aldaar doodgegaan. (NRC)

    • Heleen Gorris