Europa League

Heracles-fans dwalen op berg, AZ na winst door

Fans van Heracles Almelo stonden donderdag doodsangsten uit toen zij in een dubbeldeksbus onderweg waren naar Arouca. In het Portugese bergdorpje trad Heracles aan in de derde voorronde van de Europa League. 17 fans vonden de rit over smalle wegen en diepe afgronden onverantwoord, en besloten te voet verder te gaan, schrijft het AD. Met behulp van lokale inwoners en politie kwamen zij alsnog op tijd voor de eerste Europese uitwedstrijd uit de clubgeschiedenis. Het duel verliep, evenals de busreis, niet zoals gehoopt. De ploeg van coach John Stegeman kwam in Portugal niet verder dan 0-0, niet genoeg na de 1-1 van vorige week in Almelo. AZ houdt nog wel kans op de groepsfase van de Europea League. De Alkmaarders wonnen in Griekenland van PAS Giannina. AZ kwam eerst nog op achterstand, maar het werd uiteindelijk 2-1 door goals van Dabney dos Santos en Derrick Luckassen. In Alkmaar won AZ al met 1-0. Feyenoord (bekerwinnaar) en Ajax (als het de playoffs voor plaatsing voor de Champions League verliest) zijn al zeker van de groepsfase van de Europa League.

    • Frank Huiskamp