Duitse gezondheidsinspectie doet aangifte tegen alternatief genezer

De Duitse gezondheidsinspectie beschuldigt hem ervan geen hulp te hebben ingeroepen toen zijn patiënten na een alternatieve kankerbehandeling complicaties kregen.

Piroschka van de Wouw/ANP

De Duitse gezondheidsinspectie doet aangifte tegen alternatief genezer Klaus R., die onlangs in opspraak kwam vanwege het overlijden van een aantal van zijn patiënten. De gezondheidsinspectie van de regio Viersen beschuldigt hem ervan niet te hebben ingegrepen toen zijn patiënten na een alternatieve kankerbehandeling complicaties vertoonden.

Klaus R. behandelde de zieker wordende patiënten volgens de gezondheidsinspectie met vitaminen in plaats van de ambulance te bellen en ze over te brengen naar een regulier ziekenhuis. Daardoor zouden de patienten zijn overleden. Het Duitse Openbaar Ministerie wil dat de licentie van Klaus R. wordt ingetrokken. Zolang het onderzoek loopt mag hij geen behandelingen meer uitvoeren.

De Nederlandse politie maakte vanochtend bekend samen met hun Duitse collega’s een onderzoek te starten naar de gezondheidskliniek in het Duitse Bracht, net over de grens bij Venlo. Gisteren werd bekend dat twee Nederlanders, een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg, zijn overleden na aan behandeling in de gezondheidskliniek. Ook een Belgische vrouw die woonachtig is in Nijmegen, is na een behandeling aldaar overleden.

Lees ook :In dit ‘ongeluksgebouw’ stierven mogelijk drie patiënten

De politie roept mensen die zich bij Klaus R. hebben laten behandelen op zich te melden. Er bestaat volgens hen een concreet gezondheidsrisico voor patiënten. Bij de Duitse politie hebben zich naar verluidt al enkele tientallen mensen gemeld.

    • Heleen Gorris