Doping

Braziliaanse sporters wekenlang niet getest op doping door schorsing laboratorium Rio

Braziliaanse sporters zijn in de maand juli gedurende meer dan drie weken niet getest op doping. Dat heeft het ministerie van Sport van het gastland van de Olympische Spelen toegegeven, schrijft de Britse krant The Times vrijdag. Het ministerie spreekt met klem tegen dat het een politieke beslissing zou zijn geweest om de Spelen niet verder in diskrediet te brengen. De tests zijn niet afgenomen als gevolg van de schorsing door het wereldantidopingbureau WADA van een laboratorium in Rio waar monsters worden geanalyseerd. WADA heeft om opheldering gevraagd en noemt de stopzetting onacceptabel. Het agentschap stuurde een brief om haar zorgen te uiten. „Het antwoord was onbevredigend. De uitleg dat het kwam door een wisseling van de wacht binnen het ministerie en het antidopingbureau was voor ons niet acceptabel.” (ANP)

    • Frank Huiskamp