Dodental aanslag Nice opgelopen tot 85

Een 56-jarige man overleed donderdag alsnog aan de verwondingen die hij opliep toen een IS-aanhanger met een vrachtwagen op een menigte inreed.

Beeld van een herdenking van de aanslag, vier dagen nadat een 31-jarige Tunesiër met een vrachtwagen op een menigte inreed.
Beeld van een herdenking van de aanslag, vier dagen nadat een 31-jarige Tunesiër met een vrachtwagen op een menigte inreed. Foto Valery Hache/AFP

Het dodental van de aanslag eerder deze zomer in Nice is opgelopen tot 85. Een man overleed donderdag alsnog aan de verwondingen die hij drie weken geleden opliep toen IS-aanhanger Mohamed Lahouaiej Bouhlel met een vrachtwagen inreed op een mensenmassa op de Promenade des Anglais.

Het gaat volgens Reuters om de 56-jarige Pierre Hattermann. Zijn vrouw en zoon vonden bij de aanval eveneens de dood, zijn 14-jarige dochter ligt nog altijd in het ziekenhuis. Zij zou het naar omstandigheden goed maken.

De president van de Rivièra-regio, Christian Estrosi, heeft op Twitter zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de man. “Al mijn gedachten zijn bij de dochter, familie en kennissen van Pierre Hattermann, die zojuist is overleden”, schrijft hij:

Twitter avatar cestrosi Christian Estrosi Toutes mes pensées pr la fille, la famille et proches de Pierre Hattermann qui vient de décéder. 85ème disparu après l’attentat de #Nice06

Aanslag in Nice

Bij de aanslag op Quatorze Juillet doodde en verwondde Bouhlel met de vrachtwagen toeschouwers die hadden staan kijken naar het vuurwerk dat werd afgestoken ter ere van de Franse nationale feestdag. De 31-jarige Tunesiër had als doel zoveel mogelijk mensen om te brengen. Hij werd door de politie doodgeschoten. Ook werden sindsdien zes verdachten gearresteerd in verband met de aanval die werd opgeëist door IS.