Digidiensten

Blendle neemt digitaal magazine Paper over

Digitaal magazine Paper wordt door Blendle overgenomen van moederbedrijf de Persgroep. Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt. De Persgroep heeft naast Belgische titels ook de Volkskrant, Trouw, het Algemeen Dagblad, en Het Parool in handen, evenals veel regionale dagbladen zoals Tubantia, De Gelderlander en Eindhovens Dagblad. Paper is een app van de Persgroep waarmee mensen voor een vast maandbedrag van 5,95 euro geselecteerde artikelen kunnen lezen van Persgroep-titels. Via Blendle zijn artikelen uit kranten of tijdschriften los te koop voor een klein bedrag. Ook Duitse en Amerikaanse media zijn aangesloten bij de online kiosk. Al voor de overname werkten Blendle en Paper samen. Blendle ontwikkelde bijvoorbeeld de techniek voor het inloggen en betalen. Vorige week berichtte het journalistieke vakblad Villamedia dat Paper met een ‘paar duizend’ betalende abonnees ver verwijderd is van de beoogde 30.000. (NRC)

    • Stijn Bronzwaer