Defect

Grote terugroepactie Ford

De Ford Mustang in productie. Foto Reuters

Ford roept de eigenaren van ongeveer 830.000 auto’s in de Verenigde Staten en Mexico op met hun wagen naar de garage te gaan. Wegens een defect aan de deurvergrendeling kunnen de deuren onverwachts opengaan tijdens het rijden. De fabrikant zegt weet te hebben van één ongeval dat tot lichamelijk letsel heeft geleid. De terugroepactie zal volgens een raming van Ford 242 miljoen euro kosten. De fabrikant verrekent deze schadepost in de cijfers voor het derde kwartaal. Het gaat om verschillende typen

auto’s die tussen 2013 en dit jaar zijn geproduceerd, zoals de Ford Focus, terreinwagen Escape en sportwagen Ford Mustang.

Het defect betreft een veer in de deurvergrendeling die kan springen, volgens Ford. Het onderdeel is gevoelig voor hoge temperaturen en veel zonlicht. De terugroepactie richt zich in de VS daarom op zestien warme, zuidwestelijke staten zoals Californië en Texas, maar ook Florida en Hawai. (AP)

    • Eppo König