Bloemenparade tussen de kassen

Foto Bas Czerwinski/ANP
Foto Bas Czerwinski/ANP

Een optocht van zo’n vijftig boten voer vrijdag door het Westland. Het was de eerste dag van het driedaagse Varend Corso. Boot 18 was ‘de Nachtwacht’ gedoopt – een bloemrijke verbeelding van Rembrandts meesterwerk, door de inwoners van het Westlandse dorp Kwintsheul (dat ligt tussen Den Haag en Naaldwijk).

Het Varend Corso is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij tientallen boten zijn versierd met Westlandse producten: bloemen, planten, groenten en fruit. Vrijdag was het ‘Rijnmonddag’, een route van bijna 30 kilometer van Naaldwijk, via Vlaardingen naar Maassluis. Zaterdag is het ‘Westlanddag’ (waarbij het corso ook Kwintsheul aandoet, de makers van boot 18) en op de laatste dag van het corso doen de boten Delft en omgeving aan.

    • Peter Leijten