Nolan laat ons gissen met eerste trailer Dunkirk

Dunkirk Tot grote teleurstelling van alle Harry Styles fans: de eerste beelden van het acteerdebuut van de voormalig One Direction zanger laten nog even op zich wachten. Van de 22-jarige Brit ontbreekt ieder spoor in de eerste trailer van Dunkirk.

Ingesmeerd met koekjes: Harry Styles (van One Direction, midden) met collega-acteurs op weg naar Urks Dunkirk-set.
Ingesmeerd met koekjes: Harry Styles (van One Direction, midden) met collega-acteurs op weg naar Urks Dunkirk-set. Foto XPOSUREPHOTOS.COM/ HH

Warner Bros heeft zojuist de eerste beelden van het deels op Urk opgenomen oorlogs-epos Dunkirk vrijgegeven. Naast Styles, zijn ook zijn tegenspelers Tom Hardy, Mark Rylance en Kennth Branagh niet in de trailer te bekennen.

Lees ook: Voor de film ligt Duinkerken bij Urk

Dunkirk, van The Dark Knight- en Inception-regisseur Christopher Nolan, draait om Operatie Dynamo, de evacuatie van de Noord-Franse stad Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940). In acht dagen tijd werden toen 340.000 geallieerde soldaten gered van de naderende Duitse invasie. Alles wat kon drijven werd door de Britse premier Churchill naar Duinkerken gestuurd, (in totaal ongeveer 900 boten: oorlogs- en handelsschepen, vissers- en roeiboten, plezierjachten en minuscule bootjes, de zogenaamde ‘little ships’, die nooit verder dan enkele zeemijlen van de kust waren gevaren.)


Nolan laat altijd veel geheimzinnigheid rond zijn films bestaan. Net als nu: de trailer heeft meer wat weg van een teaser. Flitsende teksten worden afgewisseld met korte beelden. De precieze verhaallijn blijft onduidelijk. Aan het einde van de trailer duikt een grote groep soldaten op een boot verschrikt weg als er plotseling iets in de lucht boven hen verschijnt. Een Duits gevechtsvliegtuig?

Voorlopig kunnen we alleen maar gissen. We zullen moeten wachten tot 20 juli 2017, tot de film uitkomt.