‘Pakistanen gegijzeld door Talibaan na noodlanding’

De helikopter van de Pakistaanse overheid was op weg voor een onderhoudsbeurt.

Een Mi-17 van Russische makelij op archiefbeeld.
Een Mi-17 van Russische makelij op archiefbeeld. Foto Aamir Quereshi / AFP

Een helikopter van de Pakistaanse overheid heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Afghaans grondgebied dat in handen is van de Talibaan. Gevreesd wordt dat de zeven inzittenden zijn gegijzeld door de Talibaan, zo schrijft persbureau Reuters.

Het toestel, een Mi-17 van Russische makelij waarin zes Pakistanen en een Russische onderhoudsmonteur zaten, landde in de provincie Logar, ten zuiden van Kabul.

De helikopter was op weg van Peshawar naar Oezbekistan voor een onderhoudsbeurt, maar moest een noodlanding maken vanwege een technisch mankement. “De helikopter is dus niet neergehaald”, zo laat een woordvoerder van de gouverneur van Logar weten tegenover Reuters.