In beeld

Negen bewoners van Rio over de Olympische Spelen

Vrijdag beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Het land heeft momenteel te maken met meerdere noodsituaties. Fotograaf Pilar Olivares vroeg negen bewoners: "Wat vind je ervan dat de spelen in Rio worden georganiseerd?"
Aline Santos, een 23-jarige studente: "Voor mij zijn de Olympische Spelen onrechtvaardig tot stand gekomen, omdat veel mensen zijn verdreven uit hun huizen voor de bouw van het olympisch park. Ik ben absoluut tegen de Olympische Spelen.”
Reuters / Pilar Olivares
Manfred Kulitc, een 49-jarige wiskundige: "Ik geef niet erg om de Olympische Spelen. Dit land heeft geen infrastructuur voor een groot evenement als dit. De echte problemen van de bevolking zijn niet opgelost." Ook maakt hij zich zorgen over de veiligheid van toeristen.
Reuters / Pilar Olivares
Andre Barros, een 44-jarige gemeentewerker: “Ik kan het me niet veroorloven kaartjes te kopen voor de Olympische Spelen. Ik moet werken. Het openbaar vervoer is wel verbeterd.”
Reuters / Pilar Olivares
Raquel Poti, een 32-jarige straatartiest, denkt dat de Olympische Spelen een levensstijl van sport, cultuur en educatie promoten. Ze maakt zich zorgen om de enorme investeringen die gedaan zijn in de stad terwijl er duidelijk nog verbetering nodig is in basisbehoeften van de bewoners.
Reuters / Pilar Olivares
Jose de Jesus Damaceno, een 75-jarige visser: "De stad is in crisis, de overheid moet beter voor de bevolking zorgen voordat ze enorme bedragen uitgeven aan een evenement als dit.”
Reuters / Pilar Olivares
"Ik ben tegen de Olympische Spelen. De mensen in Rio lijden nog onder geweld, slechte gezondheidszorg en onveiligheid, terwijl er wel een raar fietspad wordt aangelegd."
Reuters / Pilar Olivares
Dayvison Nascimento, een 25-jarige barman op het strand van Ipanema: “Ik verwacht veel toeristen die genieten van de energie van de stad en de spelen." Hij maakt zich zorgen over het geweld in de stad en de slagkracht van de politie, maar hoopt dat de Olympische Spelen goed zijn voor het imago van Brazilë.
Reuters / Pilar Olivares
Dennis Claudinho, een 27-jarige bouwvakker: "Ik kan me niet veroorloven kaartjes te kopen voor de spelen, ze zijn te duur." Hij is erg optimistisch over de verbeteringen van het openbaar vervoer.
Reuters / Pilar Olivares
Antonio Marinao de Azevedo, een 25-jarige politiek adviseur: "Rio de Janeiro zal niet veranderen na de Olympische Spelen. Voor de overheid was het investeren in de spelen belangrijker dan investeren in de bevolking. Ik ben tegen de Olympische Spelen, de stad is in crisis."
Reuters / Pilar Olivares