Lilian Marijnissen weg bij FNV

Marijnissen heeft nog niet besloten of ze op de SP-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen gaat.

Foto ANP / Bart Maat

Vakbondsbestuurder Lilian Marijnissen vertrekt bij vakcentrale FNV. Ze bevestigt het nieuws daarover uit de Volkskrant van donderdag. Komend najaar stopt ze, per wanneer precies heeft ze nog niet besloten.

Bij FNV is Marijnissen onder andere verantwoordelijk voor de campagnes in de gezondheidszorg. Ze heeft samen met huidig partijvoorzitter van de SP, Ron Meyer, afgelopen jaren het ‘organizen’ binnen de vakcentrale opgezet, een nieuwe manier van campagnes voeren waarbij ze een hele sector op de kaart proberen te zetten. Voorbeelden zijn de acties in de schoonmaakbranche en de campagne voor een hoger minimumloon voor jongeren, onder de naam Young & United.

In een korte reactie zegt Marijnissen dat ze nog niet heeft besloten of ze op de kandidatenlijst voor de SP gaat, voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Binnen de partij wordt dat wel gehoopt. Marijnissen, dochter van oud-partijleider Jan Marijnissen, zit al jaren voor de SP in de gemeenteraad in Oss. En van partijvoorzitter Meyer is bekend dat hij op zoek is naar ‘straatvechters’ voor de nieuwe landelijke SP-fractie.

    • Annemarie Kas