Blendle neemt digitaal magazine Paper over

Villamedia schreef vorige week dat het aantal abonnees van Paper tegenvalt.

De online kiosk Blendle.
De online kiosk Blendle. Piroschka van de Wouw / ANP

Mediakiosk Blendle neemt digitaal magazine Paper over van de Persgroep. Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt.

Uitgever de Persgroep heeft naast Belgische titels ook de Volkskrant, Trouw, het Algemeen Dagblad, en Het Parool in handen, evenals veel regionale dagbladen zoals Tubantia, De Gelderlander en Eindhovens Dagblad. Paper is een app van de Persgroep waarmee mensen voor een maandbedrag een selectie kunnen lezen van artikelen van Persgroep-titels. Via Blendle zijn artikelen uit kranten of tijdschriften los te koop voor een klein bedrag. Ook Duitse en Amerikaanse media zijn aangesloten bij de online kiosk.

Lees ook: Suiker scoort beter dan Syrië op Blendle

Al voor de overname werkten Blendle en Paper samen. Blendle ontwikkelde bijvoorbeeld de techniek voor het inloggen en betalen. Alexander Klöpping zegt in een persbericht:

“De overname van Paper door Blendle is een logische vervolgstap. Beide digitale merken zijn een goede match, zowel wat betreft de doelgroep als de inhoud.”

Focussen op andere projecten

Directeur van de Persgroep Frits Campagne zegt dat zijn bedrijf gaat focussen op andere digitale projecten, zoals Topics en In de Buurt. Topics is een platform voor abonnees van een Persgroep-titel, waardoor ze toegang krijgen tot artikelen van zustertitels van de Persgroep. Indebuurt.nl wil informeren over de omgeving en is in februari begonnen met een nieuwssite over Delft. “De toekomst van Paper is veiliggesteld met de overname door Blendle. Daar krijgt Paper de aandacht die het verdient”, aldus Campagne.

Vorige week berichtte het journalistieke vakblad Villamedia dat Paper met een ‘paar duizend’ betalende abonnees ver verwijderd is van de beoogde 30.000. Campagne zei te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor de app. Paper werd mei vorig jaar gelanceerd door Barbara van Beukering, voormalig hoofdredacteur van Het Parool.