Wielrennen

Lars Boom keert ‘terug’ bij Lotto-Jumbo

Wielrenner Lars Boom keert terug naar Lotto-Jumbo. De dertigjarige coureur tekende een contract voor twee jaar bij de formatie. Hij komt over van Astana. Boom reed eerder voor de Nederlandse formatie onder de naam van Rabobank, Blanco en Belkin. Boom wordt de kopman van de ploeg in de voorjaarsklassiekers. Technisch directeur Nico Verhoeven: „Hij heeft in het verleden bewezen dat hij de klassiekers aankan en we willen samen met hem de laatste stap zetten richting die grote overwinning in een monumentale rit. Bovendien is Lars een renner die op veel vlakken inzetbaar is. Hij kan een rol spelen in de sprinttrein en in de grote rondes. Daarnaast willen we zijn tijdrit weer naar een niveau brengen waarmee hij voor de winst kan strijden.” Boom zei het mooi te vinden terug te zijn. „Het team heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet. Na twee jaar Astana verwacht ik goed tot mijn recht te komen in de klassiekers. Er ontbreken nog een paar dingen op mijn erelijst, voornamelijk een grote overwinning in een klassieker.” (ANP)

    • Bart Hinke