Waarom ik op Hillary Clinton zal stemmen

is de eerste Republikeinse afgevaardigde die zegt voor Clinton te kiezen. „Trump is ongeschikt.”

Een paar maanden geleden heb ik in het openbaar gezegd dat ik Donald Trump nooit zou kunnen steunen. Mijn redenen waren eenvoudig en persoonlijk. Ik vond hem een weerzinwekkende narcist, maar vooral ook een eersteklas praatjesmaker, allesbehalve een leider. Weinig meer dan een spiegel die mee verandert met de mensen die hij spreekt. Ik verwacht nooit het met elke willekeurige president eens te zijn, maar de president moet in elk geval blijk geven van eigenschappen die ik mijn kinderen heb voorgehouden: vriendelijkheid, eerlijkheid, waardigheid, mededogen en respect.

Ik verwacht geen perfectie, maar ik vereis wel meer dan een kandidaat die op z’n minst een aantal van de zeven hoofdzonden belichaamt.

Ik ben al heel lang van mening dat de Republikeinse partij steeds minder in staat is iemand voor te dragen die als president verkiesbaar is. Het procedé van de voorverkiezingen is zo op de politieke basis van de partij gericht, dat we voorbijgaan aan het gegeven dat we vrouwen, hispanics, lhbt’ers, jonge kiezers en vele anderen in het algemeen merendeels van ons hebben vervreemd.

Als ik het levensverhaal van beide kandidaten vergelijk, vind ik Trump in ontelbare opzichten ernstig tekortschieten. Een egocentrische man die miljarden bezit, maar die zonder scrupules – bijna fluitend – gebruikmaakt van de faillissementswetgeving om de gevolgen van zijn eigen keuzen te ontlopen. Een man met karakter zou zijn handelen niet verdedigen, maar schaamte of in elk geval spijt tonen. Hij heeft nooit ergens berouw van. Denk eens aan die mensen die voor zijn keuzen hebben betaald.

Met zijn laatste beledigende uithaal heeft Trump de ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat aangevallen. Waar trekken we de grens? Ik dacht dat we zover al waren toen hij beweerde dat senator [en oud-presidentskandidaat, red.] John McCain geen oorlogsheld was omdat hij gevangen was genomen. Of bij de talloze andere beledigingen. Voor mij is het niet genoeg om alleen afstand van zijn opmerkingen te nemen: hij is ongeschikt om onze partij te dienen en kan dit land niet leiden.

Minister Clinton heeft problemen die afhankelijk van ons standpunt als groot of klein kunnen worden beschouwd. Maar ze ijvert al een leven lang ​voor zaken die groter zijn dan zijzelf is. Dat telt.

Ook al ben ik het over tal van zaken niet met haar eens, toch ga ik op Clinton stemmen. Ik ben hoopvol en vastberaden in mijn overtuiging dat een goede Amerikaan die van zijn land houdt veel belangrijker is dan partijen of winnen en verliezen. Ik vertrouw erop dat zij ons kan leiden. De richting zal misschien niet alle Republikeinen bevallen, maar laat hen maar een andere keer winnen of verliezen met een echte kandidaat. Ons antwoord op de volkswoede en de noodzaak tot wederopbouw vergt complexe oplossingen, ervaring, kennis en evenwicht. Geen slogans op bumperstickers die inspelen op onze teleurstelling, angst en haat.