voetbal

Transfer Arek Milik is geen record eredivisie

Met de transfer van Arek Milik van Ajax naar het Italiaanse Napoli is 32 miljoen euro gemoeid en daarmee is de overgang van de Poolse spits de één na duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Nederlandse eredivisie. Met de overgang van Memphis Depay van PSV naar Manchester United was vorig jaar, inclusief bonussen, 34 miljoen euro gemoeid. Ajax bevestigde de hoogte van het bedrag voor Milik, dat met bonussen kan oplopen tot 33 miljoen euro, dinsdag in een persbericht. „Toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden”, aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars. „Op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt. Daarnaast wilde hij zelf ook heel graag.” De 22-jarige spits werd in 2015 – na eerst een seizoen op huurbasis te hebben gespeeld – voor 2,8 miljoen euro aangetrokken van het Duitse Bayer Leverkusen. In totaal speelde hij 76 officiële duels voor de Amsterdammers, waarin hij 47 scoorde. (NRC)

    • Bart Hinke