Urenlang geen vliegverkeer in Dubai na mislukte landing

Alle passagiers hebben het toestel veilig verlaten. Het vliegverkeer is voorlopig stilgelegd.

Foto Hayen Ayari / AP

Een vliegtuig van Emirates heeft woensdag op de luchthaven van Dubai een buikschuiver gemaakt en vervolgens vlam gevat. Dat heeft de regering in Dubai bevestigd, meldt persbureau AP. Alle passagiers en bemanningsleden hebben het toestel veilig verlaten, maar een brandweerman is bij het blussen om het leven gekomen. Het vliegverkeer rondom de stad werd vervolgens stilgelegd, maar wordt rond 16:30 uur Nederlandse tijd weer opgestart.

Twitter avatar AdmiinPNY N. A. Payek @MY_Airports Emirates crash landing at Dubai airport today’s afternoon! https://t.co/Z1RXiBz39v

De Boeing 777-300 van luchtvaartmaatschappij Emirates was afkomstig uit Trivandrum, India (vlucht EK521). Volgens de autoriteiten maakte het toestel op de luchthaven van Dubai een “harde landing”. Aan boord bevonden zich 300 passagiers en bemanningsleden. Veertien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen.

Waarom het landingsgestel niet functioneerde, wordt nog onderzocht.Volgens Emirates-topman Ahmed bin Saeed al-Maktoum werd het ongeval niet veroorzaakt door een probleem met de beveiliging. Een terroristische aanslag lijkt daardoor uitgesloten.

Beelden van de landing, de tekst gaat door onder de video:

Twitter avatar FlightAlerts777 Flight Alerts ⚠ The moment #EK521 came to a halt at DXB after landing from India. Appears to show one engine parted with aircraft⚠ https://t.co/kSd4PtTGKe

Vorige week kreeg een Boeing 777 van Emirates ook al te maken met technische problemen. Het vliegtuig - op weg van Dubai naar de Malediven - moest toen een noodlanding maken in het Indiase Bombay, nadat een reiziger melding had gemaakt van rook in de cabine. Eenmaal aan de grond konden alle 309 inzittenden worden geëvacueerd.

    • Joost Pijpker
    • Bas Tooms