UEFA

Van Praag lanceert zijn verkiezingsmanifest

Michael van Praag, kandidaat voor het UEFA-voorzitterschap, is tegenstander van krachten die proberen een nieuwe superliga tot stand te brengen. „De dreiging van de oprichting van een superliga mag niet worden herhaald, nóóit”, schrijft Van Praag in een manifest, dat hij dinsdag heeft gepubliceerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van de Europese voetbalbond, die 14 september in Athene plaatsvinden. In zijn manifest pleit hij verder voor investeringen in vrouwenvoetbal, voor een versobering van uitgaven aan ‘pr’ en reizen bij de UEFA. Hij wil transfers voor spelers onder de achttien jaar tegengaan. De selectie van topclubs moet als het aan hem ligt bestaan uit tenminste elf spelers van eigen bodem. Buitenlanders dienen tenminste vijf jaar in een land te voetballen om mee te tellen als een speler van het vestigingsland van de club. Van Praag reist de komende weken door Europa om bij de UEFA aangesloten bonden te bezoeken. Daarin zal hij ook pleiten voor een hervorming van het systeem van financieel fair play. (ANP)

    • Bart Hinke