Thuisbezorgd.nl neemt concurrent Just Eat over

De Nederlandse maaltijdenbestelsite Thuisbezorgd.nl neemt de Benelux-activiteiten van zijn Britse branchegenoot Just Eat over. Dat heeft het moederbedrijf Takeaway.com dinsdag bekendgemaakt. Met de overname is 22,5 miljoen euro gemoeid.

Takeaway.com was al actief in België onder de naam Pizza.be. Met de overname wordt het marktaandeel in Nederland en België verder uitgebreid.

Thuisbezorgd.nl werd in 2000 opgericht als studentenbedrijfje door Jitse Groen. Het Nederlandse moederbedrijf Takeaway.com is de grootste bestelsite voor maaltijden van Europa. Het bedrijf is onder verschillende namen actief in tien landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Polen en Vietnam. Omzet en winst over het afgelopen jaar zijn niet bekend.

In een toelichting stelt Groen dat de overname een goede aanvulling vormt op de bestaande activiteiten van zijn bedrijf. De combinatie van Thuisbezorgd.nl en Just Eat zal in Nederland en België maandelijks circa 2 miljoen bestellingen verwerken.

Sinds vorig jaar zijn in Nederland bestelsites als Foodora en Deliveroo actief; zij vormen concurrentie voor Takeaway.com. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zou nog dit jaar een beursgang willen maken, meldde persbureau Bloomberg eerder.

Het bedrag dat Thuisbezorgd.nl voor Just Eat betaalt, wordt voor 80 procent in contanten uitbetaald bij afronding van de transactie. De overige 20 procent zal na zes maanden worden overgemaakt, als aan bepaalde verplichtingen is voldaan. (ANP)

    • Barbara Rijlaarsdam