Terrorismebestrijding

Fransen patrouilleren op veerboten in het Kanaal

De Franse politie houdt sinds maandag patrouilles op veerboten in Het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Een speciale eenheid doet, om terroristen af te schrikken, willekeurige patrouilles op ferry’s voor de Franse kust. De agenten lopen gewapend aan boord. Maandag landden de eerste Franse agenten via een helikopter op het dek van een veerboot die vanuit Zuid-Engeland naar de Normandische kustplaats Caen voer. De Fransen lopen nu alleen nog rondes voor de Franse kust. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn in overleg of in de toekomst ook in Britse wateren mag worden gepatrouilleerd. De veiligheidseisen voor veerboten waren al verscherpt, sinds de recente aanslagen in Nice en München. Dat leidde tot urenlange files bij de haven van Dover. (AP)