Ten minste 22 vermisten na instorten brug India

De brug stortte waarschijnlijk in door de sterke stroming van de rivier. Door zware regenval zijn veel rivieren in India overstroomd.

AFP/Indiase kustwacht

In het westen van India worden ten minste 22 mensen vermist na de instorting van een brug over een rivier. De mensen zaten verdeeld over twee bussen, die op het moment van instorten over de brug reden. De autoriteiten gaan er vanuit dat alle inzittenden om het leven zijn gekomen, aldus AP.

Het ongeval vond woensdag plaats in de deelstaat Maharashtra, zo’n 170 kilometer ten zuiden van Mumbai. De ruim 70 jaar jaar oude brug begaf het door hevige regenval van de afgelopen dagen. De Savitri-rivier, die onder de brug stroomt, is buiten zijn oevers getreden door de moessonregens.

In de te water geraakte bussen zaten achttien passagiers, twee chauffeurs en twee conducteurs. Naast de twee bussen, die op weg waren naar Mumbai, zouden er mogelijk ook personenauto’s meegesleurd zijn door de rivier.

Zo’n tachtig reddingswerkers, onder wie duikers, probeerden de inzittenden te redden, maar zonder succes. De hoge waterstand, sterke stroming en continue regenval bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden, aldus de hulpdiensten. Zowel de bus als de inzittenden werden niet gevonden. Er werd ook met een helikopter naar de vermisten gezocht.

Nepal

Door moessonregens kwamen eerder in het oosten van India en in Nepal zeker tachtig mensen om het leven. Die kwamen om door overstromingen en landverschuivingen na zware regenval. Ongeveer twee miljoen mensen zijn dakloos als gevolg van de overstromingen. Meer dan 3.000 dorpen in 21 districten zijn getroffen.

Tijdens de moesson, die van juli tot september duurt, komen ieder jaar honderden mensen in die regio om het leven.

    • Bas Tooms