tech

Facebook bouwt hardware-lab om nieuwe markten te kunnen bereiken

Facebook gaat hardware-producten en onderdelen fabriceren om internet naar afgelegen gebieden in de wereld te brengen. Op het Amerikaanse hoofdkantoor in Silicon Valley is de afgelopen maanden een nieuw laboratorium met industriële machines gebouwd. De sociale netwerksite wil hier hightechgadgets ontwerpen voor bijvoorbeeld drones die internet-signalen verspreiden via laser. Het lab – ‘Area 404’ gedoopt – zal ook gebruikt worden door Oculus, de virtualrealitybrillenmaker die Facebook in 2014 kocht voor 1,8 miljard euro. Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft voorspeld dat virtual reality in de toekomst een grote rol krijgt in communicatie, entertainment, educatie en handel. Facebook heeft zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling vorig jaar bijna verdubbeld naar 3,6 miljard euro. De sociale netwerksite behaalde van april tot en met juni ruim 5,4 miljard euro aan advertentie-inkomsten en ruim 1,8 miljard euro winst. (AP)