Roberto Martinez nieuwe bondscoach België

De Belgische voetbalbond nam afscheid van Wilmots nadat België strandde in de kwartfinale van het EK.

Aanhangers van de Rode Duivels. Arie Kievit / ANP

Roberto Martinez volgt Marc Wilmots op als bondscoach van de Rode Duivels, zo meldt de Belgische voetbalbond KBVB. De 43-jarige Spanjaard was voor het laatst aan de slag bij het Engelse Everton.

Martinez werkte ook als trainer bij Swansea City en Wigan, waar hij eerder zelf ook voetbalde. In het seizoen 2007 - 2008 wist hij Swansea naar de titel in de Engelse derde klasse te leiden. Met Wigan won hij de FA Cup in 2013. De KBVB laat weten “verheugd en trots” te zijn om “op deze korte termijn een coach van dit kaliber te hebben gevonden”. Opvallend was dat de KBVB de vacature voor de nieuwe bondscoach openbaar op zijn website had geplaatst, met het e-mailadres van directeur Chris Van Puyvelde.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Twitter avatar BelRedDevils BelgianRedDevils Our new head coach: Roberto Martínez ! #welcomeRoberto #tousensemble https://t.co/3JiQYAeYI1

De Belgische voetbalbond nam afscheid van Wilmots, ondanks een doorlopend contract, nadat België strandde in de kwartfinale van het EK in Frankrijk. De Rode Duivels werden vooraf gezien als titelkandidaat. Wilmots werd verweten dat hij te weinig uit de talentvolle generatie, met voetballers als Eden Hazard en Kevin de Bruyne, haalde.

België komt in de kwalificatie voor het WK uit tegen Cyprus, Estland, Griekenland, en Bosnië-Herzegovina.

    • Liza van Lonkhuyzen