Presidentsrace VS

Obama roept Republikeinen op Trump te laten vallen

De Amerikaanse president Obama heeft de Republikeinen opgeroepen Donald Trump te laten vallen als hun presidentskandidaat. Obama noemde hem „zeer ongeschikt” om hem volgend jaar op te volgen en vroeg zich af hoe Trumps partijgenoten met diens „dagelijkse uitglijders” kunnen leven. „Als je herhaaldelijk in krachtige termen afstand moet nemen van zijn uitspraken, waarom steun je hem dan nog steeds? Wat zegt het over je partij als hij je vaandeldrager is?”

Trump kreeg de afgelopen dagen veel kritiek te verduren na zijn agressie jegens de ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat, die zich op de Democratische Conventie tegen hem hadden uitgesproken. Trump viel de familie hierop hard aan: uitspraken die hem op veel kritiek kwamen te staan, ook binnen zijn eigen partij. Een lid van het Huis van Afgevaardigden, Richard Hanna uit New York, zei gisteren als eerste Republikein dat hij in november op Hillary Clinton zal stemmen.

Trump reageerde op de kritiek van Obama door te zeggen dat hij „misschien wel de slechtste president in de Amerikaanse geschiedenis is”.

Miljardairs dumpen Trump pag 17

    • Jaap Bloembergen