Politiek

Vakbonden: meer geld voor veiligheidssector

Vakbonden en belangenorganisaties uit de veiligheidssector hebben zich verenigd om meer investeringen voor veiligheid in Nederland los te krijgen. Ze willen „politiek Den Haag laten inzien dat het noodzakelijk is om nu te investeren in veiligheid”. Het gaat onder meer om belangenorganisaties voor politie, justitie, defensie (officieren) en douane. „De overheid heeft de afgelopen jaren structureel te veel bezuinigd op haar veiligheidsapparaat”, concluderen ze. „Vrijwel alle grote veiligheidsorganisaties, zoals de politie, defensie en het Openbaar Ministerie, hebben al diverse keren de noodklok geluid, omdat zij kampen met grote financiële tekorten.” Er moet steeds meer worden gewerkt met verouderd materiaal. Ook zijn er op allerlei gebieden personeelstekorten. (ANP)

    • Auteur Onbekend